Епоксидни подови настилки

Има няколко причини, заради които хората предпочитат епоксидните подови настилки пред другите видове настилки. Една от тях е, че този тип настилка има няколко характеристики, които не се намират в нито един друг материал.

Основно неговите характеристики се делят на три вида: физически, технически и химически!

  • Физически: епоксидните подови настилки са доста устойчиви. Именно затова те все по-често се използват в различни промишлени области, в специални пространства като производствени линии и складове. Освен това е доста издръжлив физически. Екпоксидните подови настилки също така не се хлъзгат  при антислип ефект.  Това е доста добра новина за родителите на деца, които обичат да тичат наоколо – няма опасност да паднат и да се ударят. Също така е и огнеупорен и затова обикновено се използва в коридорите по големи магазини и хотели. Също така се използва доста често и в подземните паркинги.
  • Химически: Този тип настилка е доста „чиста“ и не съдържа опасни химични материали. Затова се използва като настилка в химически лаборотории. Не събира прах и се почиства лесно с прахосмукачка, няма пукнатини или пък заоблени ъгли. Освен, че е огнеупорна, тази подова настилка е и водоиздръжлива. Тя предпазва както бетона, който се намира под него, така и предпазва от замърсяване на подпочвените води. Предпазването от замърсяване на почвените слоеве може да Ви изглежда на нещо не толкова значително, но в сметка на това се ползва от фирми, обработващи черни метали. Друга полезна особеност на епоксидните(полиуретанови )подови настилки са това, че те издържат на екстремно ниски температури. По тази причина се използват в хладилни помещения, където температурата е отрицателна. Също така чрез епоксидни подови настилки е възможно да спестите и от електричество, понеже то отразява светлината и допълнително осветява стаята. По този начин то предпазва и очите, понеже ще можете да работите в по-светла среда.

Подготовката за полагане на епоскидни подови настилки също трябва да бъде внимателно обмислена. Може да се наложи да премахнете някоя и друга част от бетона. Също така пода трябва да бъде максимално изчистен, преди да положите тази настилка. Не трябва да има никакъв прах, иначе в по-късен етап това може да увреди на Вашата подова настилка. Живота на една такава настилка е доста дълга, особено ако за нея се полагат необходимите грижи. Експертите съветват тя да бъде почиствана поне веднъж месечно, като въпреки, че е доста издръжлива да не се правят нарочни тестове. Всичко това, а и ако предварително сте изчистили основата достатъчно добре Ви гарантират поне няколко десетки години живот на Вашият под. 

Ние от Екострой Чакалови Използваме  Сика флоор 264, Сикафлоор 325 и други .

 

Видео
CAPTCHA
Анти спам защита
8 + 12 =
Решете задачата за да покажете, че не сте робот. (Например 1 + 3 въведете 4).